Roata Medicinei

Roata Medicinei vine de-a lungul timpurilor cu energia și frumusețea metodei de vindecare, dezvoltare și evoluție utilizată de culturile și traditiile indigene. Pentru Laika, ultimii incași, Roata Medicinei reprezintă învățăturile de înțelepciune ale maeștrilor shamani din Amazon și Anzi, învățături perpetuate de la o generație la alta. Aceste învățături au fost aduse în lumea omului modern de către Alberto Villoldo, psiholog și antropolog. Învățăturile shamanice ale Roții Medicinei reprezintă o hartă a propriei noastre conștiințe, o hartă după care ne putem ghida și care ne permite să ne cunoaștem în profunzime, ne permite insight-uri profunde, ne permite să ne vindecăm si să ne accesăm propria putere.
Trecând prin Roata Medicinei ne eliberăm de rănile personale, de karma strămoșească și de poveștile limitatoare, respectiv de toxinele credințelor pe care le-am adoptat conștient sau inconștient, datorită contextului în care am crescut și ne-am format: familial, educațional, social, cultural, religios.
Roata Medicinei cuprinde tehnici de vindecare și transformare interioară, folosite și transmise oral din generație în generație de către vindecătorii Q´ero (cunoscuți ca Laika, ultimi incași). Sunt procese care ne învață cum să ne rescriem ADN-ul conducându-ne astfel spre destinul nostru cel mai măreț, mai frumos.
Intrând în Roata Medicinei ne avântăm în cea mai semnificativă călătorie a vieții noastre, o călătorie către Centrul ființei noastre, o călătorie în conștiință, o călătorie inițiatică de recuperare a puterii personale care ne învață cum să ne asculțăm intuiția, cum să eliberăm rând pe rând temerile personale şi să le transformăm în adevărata noastră putere, depășindu-ne limitele și devenind eroul și autorul propriei noastre povești de viață. Roata Medicinei 1Roata Medicinei ne permite să ne accesăm propria lumină interioară, propria grație, putere și întelepciune, învăţându-ne să ne manifestăm prin MUNAY (iubire necondiţionată), YANCHAY (înțelepciune) și YANKAY (putere) puse în serviciul comunităţii. Roata Medicinei ne permite să dobândim o putere extraordinară de a înțelege realitatea şi viața, aducându-ne într-o stare de echilibru, starea ideală în care luăm cele mai bune decizii pentru viața noastră așa cum ne-o dorim.

Roata Medicinei este împărțită în 4 module, 4 direcții cardinale și energii arhetipale, fiecare conținând două părți: învățarea proceselor de auto-vindecare și primirea ritualurilor și inițierilor. Intrarea în Roata Medicinei se face prin Sud sau, în mod excepțional, prin Vest.
Mesa pe care o construim la Roata Medicinei reprezintă ”altarul shamanic” vindecător care, la finalul călătoriei în interiorul Roții Medicinei, va conține 13 pietre (Cuyas), câte 3 pietre pentru fiecare punct cardinal și a 13-a piatră ce reprezintă legătura cu Linia Shamanică Incașă. Pietrele mesei conțin toată informația transformării și puterii dobândite în urma călătoriei personale, ele devenind propria noastră medicină.

roata medicinei 2SUDUL – Șarpele - EU
Procesul de baza al vindecării shamanice este iluminarea. Iluminarea permite ștergerea permanentă a înregistrărilor nefavorabile (informații despre boli fizice și emoționale și informații karmice) din câmpul energetic de lumină (CEL).
SUDUL este modulul în care ne îndreptăm atenția către noi înșine, observând lucrurile care definesc în prezent viața noastră și pe care am dori să le schimbăm. Alegând 3 teme majore, învățăm să le transformăm prin energia Sudului în adevarata puterea și adevăratul nostru dar pentru lume.
Menirea Sudului este simbolizată de Șarpe (Sachamama), acesta fiind simbolul puterii de vindecare, de unduire prin viață, de parcurgere lină și sigură a oricărei ”suprafețe”. Lepădarea pielii asemenea șarpelui înseamnă lepădarea stratului emoțional ce te ține captiv în a fi prizonierul părerii altora, în a-i mulțumii pe ceialții, în a trăi visul altcuiva în detrimentul visului tău. Lepădarea acestui strat emoțional transformă instincul primar ”luptă sau fugi” în flexibilitate și capacitate de adaptare, în lumină. Lepădarea pielii asemenea șarpelui înseamnă reînnoire, reînnoire pe care ne-o oferă ca învățătură Sudul.
La Sud primim următoarele ritualuri de inițiere:
1. Benzile de protecție
2. Ritualul Văzătorilor Karwak
3. Semințele arhetipurilor în fiecare chakra - Ayni Karpay
4. Conectarea cu linia altarelor de vindecători dinaintea noastră - Ritualurile Humpeq – Ritualurile mesei – Mesa Vindecătorilor

VESTUL – Jaguarul - TOȚI
VESTUL ne învăță să privim la cei din jur pentru a înțelege că povestea noastră nu este doar a noastră, ci este povestea sistemelor din care facem parte, povestea familiei noastre, a prietenilor noștri, a poporului în care ne-am născut, a tuturor oamenilor! La Vest lucrăm cu umbra din noi pe pentru a o integra, lucrăm cu străbunii, cu bagajul familial mostenit de generatii, cu viețile anterioare, cu triunghiul victimă-agresor-salvator și învățăm să le privim obiectiv și să luăm din acestea beneficiile, darul, lumina.
Menirea Vestului este simbolizată de Jaguar (Otorongo), principiul morții și al renașterii. Căile Jaguarului, sunt practicarea neînfricării, certitudinii, non-facerii și non-angajării cu care pătrundem în toate umbrele noastre interioare pentru a scăpa de strânsoarea fricii și a vechilor drame.
Procesul de extracție de energii solide și fluide învățat la Vest ne permite să ne eliberăm din CEL bagajul karmic moștenit de la familia de origine, să dezlegăm eventualele blesteme ce se perpetuează de la o generație la alta, să eliberam energiile toxice sau entitățile intruse responsabile de multe dintre problemele fizice și psihologice.
La Vest primim următoarele ritualuri de inițiere:
1. Ritualul Pampa Mesayok – Îngrijitorii Pământului
2. Riturile Mesei – Mesa Păstrătorilor Pământului – conectarea cu linia altarelor păstrătorilor zilei

Roata medicinei 4NORD – Colibri - MITURI, FILOSOFII
NORDUL vine cu înțelegerea că noi toți suntem conținuți în energiile arhetipale încapsulate în miturile și legendele întregii omeniri și în filosofiile umanității care ne influențează viața în prezent. Nordul ne conectează cu esența noastră divină dincolo de măștile pe care le purtăm sau etichetele pe care ne-am trezit că le-am luat de bune și aduce această esență divină în viața noastră de zi cu zi.
Menirea Vestului este simbolizată de Pasărea Colibri (Siraquinti), Marele Călător ce pășește în afara timpului și te ajută să-ți descoperi esența dezlegând cordoanele energetice și atasamentul față de rolurile pe care ți le-au dat ceilalti sau pe care ți le-ai construit singur. Întelegând limitarea și credințele asociate acestora, Pasărea Colibri transformă imposibilul în posibil, practicând ”invizibilitatea” și stăpânirea timpului.
Depresia, sentimentul că nu faci parte din această lume, că trăiești viața din pozitia de observator, starea de slăbiciune, de pierdere a puterii, sentimente cronice de nefericire și lipsa bucuriei de a trăi, toate acestea sunt simptome ale pierderii unor fragmente de suflet. Vestul ne învață procesul recuperării de suflet pentru a ne reconecta cu resursele și darurile noastre interioare native care ne reașează pe linia destinului, permițându-ne să ne rescriem un nou destin.
La Nord primim următoarele ritualuri de inițiere:
1. Riturile Alto Mesayok – Riturile Păstrătorilor Înțelepciunii, Riturile Munților
2. Ritualurile Mesei – Mesa Păstrătorilor Înțelepciunii- conectarea cu linia altarelor de Păstrători ai Înțelepciunii

EST – Vultur - UNIVERS
ESTUL ne eliberează din toate dramele în care am fost prezenți conștient sau inconștient și ne transformă, lăsându-ne să curgem ca energie ușoară și plină de grație odată cu energia cosmică. Devenim astfel creatorii propiei noastre vieți.
Menirea Estului este simbolizată de Vultur (Apuchin), arhetipul transcendenței, principiul viziunii de la mari înălțimi, principiul clarității, frumuseții, al zborului aripă lângă aripă alături de Marele Spirit. Vulturul ne învață să eliberăm toată energia stagnantă pe care am dizlocat-o și să rămânem limpezi precum cristalul. De asemenea ne învață cum să lucrăm cu energia brută a Universului și cu Intenția pentru a crea conștient realitatea și lumea în care vrem să trăim.
Estul ne oferă o nouă perspectivă asupra procesului de închiere a vieții și ne permite să-l înțelegem dăruindu-ne cheia ieșirii din labirintul fricii prin Ritualurile de trecere și Ritualurile de tranziție. Învățând cum să-i asistăm pe cei dragi în călătoria de trecere în viața de apoi, ne familiarizăm cu acest proces spre a ne pregăti pe noi înșine în deplină acceptare și conștiință pentru această călătorie.
La Est învățăm practicarea non-minții pentru a putea găsi și auzi vocea Înțeleptului interior, pentru a crea la nivel universal lumea pe care vrem s-o lăsăm moștenire copiilor copiilor noștri.
La Est primim următoarele ritualuri de inițiere:
1. Riturile Kurak Akullak– Riturile Stelelor, Deținătorii Înțelepciunii, Riturile Bătrănilor
2. Riturile mesei – Mesa Înțeleptului, Mesa Profesorului

 

Go to top