Terapia psihosexuală (sau consilierea psihosexuală) este o tehnică terapeutică specializată. Este concepută special pentru a ajuta persoanele care trăiesc cu dificultăți de natură psihologică, sexuală și care sunt prea dificile sau complexe pentru a fi rezolvate singure.

 

Terapie psihosexuală CraiovaOriginile terapiei psihosexuale se află în terapia sexuală de pionierat fondată de echipa de cercetare a Universității din Washington din secolul XX, William H. Masters și Virginia E. Johnson. În 1970 au publicat un raport despre o „nouă” abordare terapeutică a problemelor sexuale, care a revoluționat tratamentul pentru astfel de dificultăți. Terapia psihosexuală încorporează principiile comportamentale și cognitive cheie ale abordării originale a lui Masters și Johnson și s-a dovedit de succes în a ajuta oamenii de toate vârstele, sănătatea și sexualitatea să-și depășească problemele sexuale.

Persoanele care trăiesc cu probleme sexuale pe termen lung sunt adesea prea rușinate și jenate pentru a discuta despre preocupările lor cu oricine – nici măcar cu partenerul lor – și acest lucru poate afecta viața sexuală, relațiile și bunăstarea lor. Terapia psihosexuală oferă oamenilor o ieșire pentru a discuta despre problemele lor cu un terapeut de încredere și de sprijin care este specializat în rezolvarea tuturor tipurilor de probleme sexuale.

Scopul terapiei sexuale este de a vă ajuta să îmbunătățiți intimitatea fizică dintre dvs. și partenerul dvs. și să depășiți sau să gestionați orice dificultăți sexuale pe care le aveți.

Indiferent de sex, orientare sexuală sau statut relațional, terapia sexuală vă poate ajuta să vă simțiți mai confortabil în ceea ce privește intimitatea.

Terapia psihosexuală implică examinarea minții pentru a înțelege factorii fizici și emoționali care uneori pot provoca dificultăți sexuale. Este o terapie interpretativă scurtă care utilizează istoria și examinarea pentru a explora gândurile și sentimentele inconștiente.

 

De ce au oamenii nevoie terapie psihosexuală?

Mulți oameni au o problemă când încearcă să facă sex la un moment dat în viața lor. Unii oameni se pot ajuta singuri și își rezolvă dificultățile sexuale. Pentru unii, problemele sexuale pot cauza multă nefericire și suferință.

 

Ce poate trata terapia psihosexuală?

Pot exista diverse cauze ale dificultăților sexuale și terapia psihosexuală poate fi folosită pentru a le identifica.

Diversele cauze ale dificultăților sexuale și originile pot fi:

 • psihologice (depresie, anxietate sau alte afecțiuni de sănătate mintală)
 • fizic (boală, dizabilitate/boală cronică, intervenție chirurgicală, accident sau medicamente)
 • emoțional (durere nerezolvată, nefericire în relație)
 • situațional (anumite situații sau medii)


La bărbați, aceasta poate include:

 • lipsa dorinței sexuale
 • dificultăți de a obține sau de a menține o erecție
 • ejaculare precoce sau alte probleme de ejaculare

Pentru femei, aceasta poate include:

 • lipsa dorinței sexuale
 • dificultatea de a atinge orgasmul
 • durere în timpul sexului sau imposibilitatea de a avea sex cu penetrare

 

Să vorbești cu un străin despre viața ta sexuală poate fi incomod, dar terapeuții sexuali nu sunt aici pentru a judeca.

Fiind sinceri și vorbind despre ceea ce trăiți în acest cadru confidențial, Psiholog Craiova Laura-Maria Cojocaru va poate ajuta să explorați rădăcina problemei și să vă ofere modalități de a vă ajuta să depășiți sau să gestionați simptomele.

 

Unele dintre problemele cu care terapeutul psihosexual vă poate putea ajuta includ:

 • pierderea dorinței sexuale
 • actul sexual dureros
 • dificultăți în atingerea orgasmului
 • tulburări de excitare
 • disfuncție erectilă
 • ejaculare precoce sau întârziată
 • dificultăți sexuale în urma abuzului
 • defalcare generală în relația de cuplu
 • frica de sex
 • menopauza
 • sarcina și sexul postnatal
 • evitarea sexului
 • imaginea corporală slabă legată de intimitate.

 

De ce este atât de important să cauți ajutor?

Dificultățile sexuale sunt o sursă de anxietate în relații care pot avea un efect negativ asupra modului în care vă relaționați unul cu celălalt și emoțional dacă sunt lăsate netratate.

Poate deveni dificil chiar și să vă îmbrățișați. Sexul poate fi un subiect foarte emoționant și poate fi greu să îl abordați fără a duce la vină sau rușine, ceea ce poate submina și mai mult apropierea în relația voastră.

 

Care este soluția?

Scopul esențial al terapiei psihosexuale este de a identifica cauza principală a unei probleme sexuale și apoi de a o trata în mod corespunzător.

Sesiunile nu implică nicio examinare, teste sau orice act sexual – terapeuții psihosexuali vor pur și simplu să asculte. Prioritatea lor principală este să demonstreze clienților că sunt relaxați și experimentați în a vorbi despre sex.

 

Deși Psiholog Craiova Laura-Maria Cojocaru este pe deplin pregătită pentru a face față problemelor emoționale și relaționale, abordarea ei se concentrează în primul rând pe a ajuta oamenii să vorbească deschis despre sentimentele și preocupările sexuale.

Sesiunile de terapie psihosexuală încep cu multe discuții și împărtășiri, în care clienții sunt încurajați să-și evalueze problemele sexuale și să identifice gândurile, comportamentele și alți factori care ar putea contribui la ele.

Această etapă va implica explorarea experiențelor relevante din trecut, cum ar fi abuzul sexual, care ar putea fi afectat inconștient atitudinile sexuale.

 

Psiholog Craiova Laura-Maria Cojocaru vă va întreba, de asemenea, despre relațiile personale pentru a identifica modul în care problemele sexuale pot fi legate sau pot cauza probleme în viața personală.

Odată ce cauza principală a unei probleme sexuale este identificată, sesiunile vor trece apoi la tratament.

Psiholog Craiova Laura-Maria Cojocaru colaborează întotdeauna cu clienții pentru a oferi cele mai bune rezultate în urma terapiei.

Serviciul este confidențial, oferind un mediu sigur în care să vă puteți simți pozitiv și încrezători în propria sexualitate.

 

Dacă dorești să abordezi și să îți rezolvi problemele legate de funcționarea sexuală, problemele relaționale și simți că ai nevoie de sprijin, întâi informează-te AICI complet asupra condițiilor, abia apoi sună pentru programare la tel. 0725161169.

Go to top