CONSILIERE PSIHOLOGICĂ ÎN CRAIOVA: DE CE ESTE IMPORTANTĂ PENTRU NOI, FAMILIE ȘI ÎN RELAȚII.

 

Consilierea psihologică își propune să vă ajute, în orice etapă a vieții, să depășiți provocările de sănătate mintală pentru a îmbunătăți calitatea vieții. Acest domeniu se concentrează asupra modului în care oamenii funcționează în viața lor profesională și personală.

 

Consilierea psihologică poate fi amplă sau concentrată.

Clienții pot explora: aspecte ale identității, spiritualității, relațiilor cu sine și cu ceilalți, experiențe trecute, educație parentală, durere și pierdere, traume, violență domestică, abuz asupra copiilor, consumul de alcool și alte substanțe, depresie, anxietate și alte experiențe stresante sau neobișnuite.Consiliere psihologica Craiova

Consilierea psihologică este o modalitate de a ajuta oamenii să-și rezolve propriile probleme emoționale, sociale, personale sau interpersonale.

 

Oferă asistență în recăpătarea echilibrului emoțional, în rezolvarea problemelor actuale de dezvoltare și în căutarea abilităților necesare pentru a realiza acest lucru, în recâștigarea posibilității de a folosi sprijinul altor persoane și în recâștigarea încrederii în a avea influență asupra propriei vieți.

 

Consilierea psihologică implică problemele de explorare într-un mediu care este atât suportiv, cât și obiectiv și ajută persoanele care se confruntă cu o criză de dezvoltare. O criză de dezvoltare este o tulburare a echilibrului emoțional și apare atunci când în perioada anterioară de dezvoltare persoana nu și-a dobândit atributele individuale caracteristice perioadei respective și/sau când există cauze externe care împiedică persoana să-și asume noi sarcini de dezvoltare.

 

Simptomele crizei includ experiența creșterii tensiunii, anxietății și confuziei; există un disconfort subiectiv vizibil și apare o stare de dezechilibru.

În consilierea psihologică, terapeutul vă îndrumă să priviți problemele în mod obiectiv.

Vă arată dimensiuni diferite pentru a înțelege situația.

Vă ajută să vă cunoașteți punctele forte și punctele slabe fără a judeca.

De asemenea, implică identificarea unor cursuri alternative de acțiune care ar putea rezolva o problemă. Psihologul vă sugerează strategii pentru gestionarea și modificarea tiparelor de gânduri, sentimente și comportament supărătoare.

 

Schimbările facilitate de consilierea psihologică includ: schimbarea perspectivei, noi moduri de a gândi situațiile, o nouă conștientizare a sentimentelor, capacitatea sporită de a tolera și regla sentimentele, noi acțiuni sau comportamente și noi decizii cu privire la viață.

Pentru a ajuta clienții să-și consolideze abilitățile și caracteristicile existente pentru a atinge un nivel mai optim de bunăstare, Psiholog Laura-Maria Cojocaru oferă servicii de consiliere psihologică în Craiova pentru a vă ajuta să depășiți dificultățile din viața de zi cu zi.

 

Consilierea psihologică vă poate ajuta să:

 • Alegeți o carieră
 • Faceți față pierderii unei persoane dragi
 • Depășiți o provocare de învățare
 • Depășiți dificultățile conjugale sau familiale
 • Faceți față situațiilor de mare stres și învățați tehnici de management
 • Analizați efectele emoționale ale rănilor sau dizabilităților fizice.
 • Să identificați problemele
 • Să treceți peste traume din trecut
 • Să vă stabiliți obiective rezonabile
 • Vă schimbați gândirea
 • Să vă schimbați comportamentul
 • Învațați abilități importante de a face față vieții

 

Intervențiile utilizate de psiholog pot fi fie de scurtă durată, fie de lungă durată; ele sunt adesea specifice problemei și direcționate către obiective.

Aceste activități sunt ghidate de o filozofie care prețuiește diferențele individuale și diversitatea și se concentrează pe prevenire, dezvoltare și adaptare de-a lungul vieții.

 

Te confrunți cu stări de stres, depresie, anxietate sau simți că nu îți poți atinge potențialul maxim?

Psiholog Laura-Maria Cojocaru te așteaptă la cabinetul de psihologie din Craiova, pentru a te ajuta pe tine sau pe un membru al familiei, folosind o varietate de programe de tratament dovedite pentru probleme psihologice, emoționale sau comportamentale.

 

Dacă dorești să-ți recăpeți echilibrul emoțional, să-ți consolidezi abilitățile și caracteristicile existente pentru a atinge un nivel mai optim de bunăstare, întâi informează-te AICI complet asupra condițiilor, abia apoi sună pentru programare la tel. 0725161169.

 

Psiholog Craiova, Psihoterapeut Craiova  și Trainer NLP Laura-Maria Cojocaru.

 

Go to top