Fermierul Brown locuia într-un tinut care, într-o buna zi, fu inundat de apele râului din apropiere. Primarul a cutreierat tinutul si i-a anuntat pe toti fermierii ca, zona fiind sinistrata, trebuie s-o paraseasca. Omul nostru credea însa cu tarie ca Dumnezeu va avea grija lui, asa ca refuza sa plece din zona. Primarul, neputând sa stea prea mult timp la discutii cu el, pleca.

Apele revarsate au crescut, ceea ce îl facu pe fermier sa se refugieze la etajul casei sale. Pe fereastra, vazu la un moment dat o salupa încarcata de soldati. Ofiterul îl îndemna sa coboare în salupa, dar fermierul refuza: "Sunt convins ca Dumnezeu ma va apara."

Apele crescura atât de mult, încât fermierul Brown se vazu nevoit sa se urce pe acoperis. Un huruit puternic îl facu sa se uite în sus.

Era un elicopter. "Apuca-te de frânghie, striga pilotul, si te vom trage în sus." "Nu e cazul, raspunse Brown, Dumnezeu va avea , cu siguranta, grija de mine."

Apele crescura si mai mult. Când ajunse în rai, Brown fu anuntat de Sf. Petru ca va fi primit de Dumnezeu. "Ai fost întotdeauna cucernic, Brown, milos si iubitor, asa ca Dumnezeu îti va acorda o întrevedere."

- Ai vreo întrebare ? i se adresa Dumnezeu, la sfârsitul întrevederii.
- Pai, as avea una, daca nu te superi, marturisi fermierul sfios. Stii, întotdeauna am crezut ca vei avea grija de mine. De ce m-ai lasat sa ma înec în loc sa ma salvezi ?
- Cum adica ? replica Dumnezeu. A fost alegerea ta. Eu l-am trimis pe primar sa te convinga sa pleci. Când ma uit, tu erai tot acolo. Am trimis salupa în sprijinul tau, dar ai refuzat sa te urci în ea. Iar când am vazut ca ai urcat pe acoperis, am trimis elicopterul sa te salveze.

 

Morala: Sprijinul divin poate veni sub nenumarate forme. Asculta-ti inima si accepta-l asa cum este!

Go to top