O poveste sufi ne istoriseste despre un mare mistic care traia in liniste si singuratate, pana cand a fost trezit intr-o zi, de un mesager de la Dumnezeu. Misticul s-a frecat la ochi si s-a ridicat pentru a vedea prezenta angelica care sta inaintea lui.

“Dumnezeu este foarte multumit de tine”, a spus ingerul. “Rugaciunile tale au fost auzite si acceptate. Eu sunt aici ca sa-ti indeplinesc dorintele. Doar cere si ele iti vor fi imediat indeplinite.

dorinteMisticul era derutat. “Ai ajuns un pic cam tarziu.”, a spus el. “A existat o vreme cand aveam nevoie de multe lucruri si aveam multe dorinte, dar acum nu mai am. Dorintele mele au disparut. Eu m-am acceptat pe mine insumi si sunt multumit. Nici nu mai conteaza pentru mine daca exista sau nu Dumnezeu. Eu continui sa ma rog, dar doar pentru ca ma simt bine facand asta. Ma rog la fel cum respir. Ai venit prea tarziu, eu nu mai am nici o dorinta.”

“Dar Dumnezeu s-a oferit”, a spus ingerul. “ Nu Il pot supara pe Dumnezeu, spunandu-I asta. Te rog, de dragul meu, cere ceva.”

“Ce sa cer?”, a spus misticul. “Sunt fericit si implinit. Nu-mi lipseste nimic. Totul este perfect. Dar daca tu insisti, voi cere; spune-I lui Dumnezeu ca eu imi doresc sa continui sa raman fara nici o dorinta. Da-mi lipsa dorintelor.”

Meditati asupra aceastei povesti si asupra felului in care fericirea poate fi atinsa prin eliberarea de dorinte si cum se leaga aceasta, de viata voastra.

Newsletter-ul Editurii For You

Go to top