Cunoastem cu totii destule persoane care se plang ca nu si-au implinit VISUL, ca nu au avut sansa altora, ca au asteptat sa le fie bine intai celor din jur, ca nu stiu, ca nu pot si alte motivatii “logice”. In acelasi timp, la un nivel profund stim cu totii ca acestea sunt doar scuze!


Nu facem ceea ce este important pentru noi, nu ne atingem VISUL deoarece ceva din noi nu vrea! Nu vreau sa deranjez, nu vreau sa supar, nu vreau sa produc suferinta, nu vreau sa fiu criticat, nu vreau sa fiu singur s.a. De fapt, ceea ce incercam cu adevarat este sa evitam propria suferinta pe care credem ca am putea s-o traim daca pierdem oameni, aprecierea lor, iubirea lor si alte lucruri care conteaza pentru noi. Si atunci, nu vrem sa ne implinim visul!


Alteori nu ne atingem VISUL deoarece este mai comod sa dam vina pe sansa, destin, ghinion, ceilalti, tara in care traim, politica, birocratie, timpurile in care traim, vremea de afara, parerea vecinului, s.a. Pentru ca orice vis, dincolo de frumusetea lui, presupune si efortul necesar pentru a strabate drumul pana la el, respectiv investire de timp, energie, acumulare de informatie, rabdare, exercitiu, disciplina in mentinerea pe acest drum, automotivare. Atunci cand nu ne indeplinim VISUL, de multe ori este de verificat daca nu cumva nu suntem dispusi sa ne asumam responsabilitatea acestui efort!


In alte situatii vrem sa credem, pentru ca este mai usor, ca cei care au succes si-si implinesc visurile, au cumva un soi de bagheta magica pe care o scutura putin si gata! Insa e important sa constientizam ca implinirea unui vis presupune si renuntare, macar pentru o perioada de timp, la anumite aspecte: o parte din timpul liber, o parte din finante, o parte din relaxare, o parte din confort. Dar, dorinta de a le avea pe toate nu ne lasa sa dam drumul lucrurilor care ne tin pe loc!

 

Cateva dintre scuzele cu care tindem sa ne obisnuim, dar pe care le avem de analizat:

1. “Am ghinion!”
Nu exista noroc sau ghinion, ci doar actiuni ale caror rezultate ne plac sau nu! E suficient sa ne propunem sa facem altfel pana cand rezultatul obtinut este cel dorit!

2. “Nu am calitatile lui/ei!”
Nu exista calitati si defecte ci doar insusiri pe care le folosim prea mult sau prea putin si, in functie de rezultat, mintea noastra le clasifica in bune sau rele! E suficient sa ne gasim zona de echilibru a utilizarii insusirilor noastre! Si ceea ce nu putem inca sa facem, sa ne propunem sa invatam si sa exersam pana putem!

3. “E prea tarziu acum!”
Niciodata nu este prea tarziu pentru a fi tu insuti! Niciodata nu e prea tarziu sa te apuci de o alta profesie, niciodata nu e prea tarziu sa ai un hobby, niciodata nu e prea tarziu sa-ti cumperi bicicleta dorita sau sa inveti un lucru nou, niciodata nu e prea tarziu sa te opresti si sa observi florile, soarele, ploaia, fulgii de zapada, aerul care te tine in viata, animalutele care-ti ofera iubirea lor neconditionata, maretia naturii s.a., niciodata nu e prea tarziu sa iubesti, sa razi, sa traiesti in bucurie! Orice clipa a vietii noastre este la fel de potrivita pentru a incepe sa ne traim VISUL!

4. “Intai sa termin X, sa fac Y, sa am Z, sa ... si mai tarziu ma ocup de visul meu!”
“Mai tarziu” incepe sa doara, mai tarziu vei spune ca ai avut ghinion si risti sa crezi ca e prea tarziu si sa incepi sa te plangi! Si plansul continuu de mila nu aduce decat o alta amanare!

 

Care este visul tau?
Majoritatea sunt probabil tentati sa raspunda la timpul trecut: “eee, visam si eu odata sa ...”
Daca repetam intrebarea: “care ESTE visul tau?” Pentru ca inca este, nu a disparut nicaieri ci doar l-ai aruncat in sertarul cu vechituri!


Scoate-l de la sertar, scutura-l de praf si cere-i iertare pentru ca l-ai ignorat!

VISUL tau te-a asteptat credincios in tot acest timp sa-i oferi un semn de iubire!
Ce esti dispus sa faci ACUM pentru VISUL tau?

 

 

 

 

Go to top