E coada ... coada la Sfantul/a X coada, la sfintenia lui/ei, coada la ajutor. Multimea inainteaza in liniste, unii mai fac o cruce, altii isi verifica mobilele sa fie pe silentios. Din cand in cand se mai aude cate o voce soptita: "sa nu uitam sa trecem si ... in acatist!" Din cand in cand, multimea se da usor in spate pentru ca cineva s-a lasat brusc in genunchi.
Si multimea inainteaza, usor, cu rabdare, cu speranta. O voce se aude din spate: "hai ca mai e putin!"
Mai e putin pana unde? Pana la ajutorul divin? Pana la minunea facuta de Sfantul/a care schimba vietile, vindeca, plateste facturile, intoarce iubitul/a inapoi, s.a.?

Rauri de oameni asteptand minunea! Rauri de oameni sperand ca cineva din afara lor sa le rezolve problemele, sa le imbunatateasca viata. Probabil oameni care au incercat tot ce au stiut si aici gasesc ultima speranta, dar si oameni care asteapta doar o minune!

Zice-se ca "Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si-n traista!". Oare cati dintre cei care formeaza aceste cozi imense inteleg acest lucru? Oare cati asteapta doar minunea care, cred ei, vine sigur daca atingi pe Sfantul/a sau treci pe acolo un obiect personal pe care-l vei folosi ca amuleta? Oare cati cred ca asta e tot ce au de facut?

O veste “proasta”: o "amuleta" sfintita, lungul drum pana la mormantul unui Sfant, statul ore intregi la coada ... nu-ti va schimba modul de gandire, comportamentul si rezultatele obtinute! De ce? Pentru ca niciun Sfant si nici Dumnezeu nu te poate obliga sa faci o schimbare daca tu nu esti dispus la un minim de efort! Pupatul unei icoane, atinsul unui mormant sau purtatul unui obiect trecut pe acolo, nu te scuteste de efortul personal de a deveni o varianta imbunatatita a ta!

Dumnezeu, sfintii, te sustin in schimbare, dar nu fac treaba in locul tau!
Aminteste-ti ca rezolvarea problemelor tale este in tine! Aminteste-ti ca divinul pe care-l cauti in afara ta, este in tine! Aminteste-ti ca minunea pe care o cauti in afara ta, este in tine!
In loc sa astepti sa fii sfintit, sfinteste tu fiecare zi a vietii tale prin ceea ce alegi sa fii si sa manifesti!


Cinsteste sustinerea divina prin schimbarea a ceva din ceea ce esti, faci, gandesti!

 

 

 

Go to top